Noua ministră a Sănătății și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, i-a adresat un mesaj secretarului de stat al Ministerului Sănătății și Silviei Radu, care a condus instituția în Guvernul Filip, prin care le cere să nu terorizeze funcționarii publici, să nu admită prezenta protestatarilor în ograda ministerului și să-și păstreze demnitatea pentru că funcțiile nu sunt veșnice.

„Dna Silvia Radu, nu pătați până la ultima picătură numele Dvs. Sunteți mamă, nu faceți ca copiii Dvs să lase ochii în jos și să poarte rușinea acestor zile. Nu terorizați funcționarii publici cu prezența lui Vasea de la poartă și toți dubioșii din corturile puse în clumbele ministerului. Există viață și după acel gard de fier. Și vă asigur că e frumoasă. Stimate Domn Secretar General de Stat, gașca celora din curte nu e gașca Dvs. Sunteți medic, și nu pot să cred că aveți ceva în comun cu acei dubioși. Funcțiile vin și pleacă, demnitatea pierdută e pentru totdeauna”, scrie Ala Nemerenco pe o rețea de socializare.

Ministra a atașat și o scrisoare pe care au trimis-o angajații ministerului Silviei Radu, prin care se arată indignați de prezența corturilor protestatarilor în ograda instituției. Funcționarii  spun că le este perturbată activitatea, li se blochează accesul la locurile de muncă și li se încalcă dreptul la exprimare.

„Sunteți curajoși și plini de demnitate. Mândri de voi! Tot respectul Guvernului și țării îl aveți”, a fost mesajul transmis de Ala Nemerenco funcționarilor de la Ministerul Sănătății și Protecției Sociale.

Pe de altă parte, Silvia Radu afirmă că scrisorile sunt trimise anonim pe adresele angajaților din minister și ar fi o bătaie de joc a celor care vor „să-și satisfacă propriile orgolii”. „Este trist că într-o situație de blocaj politic și juridic, cineva încearcă să-și bată joc în așa mod de angajații MSMPS. Celora, care de pe conturi anonime trimit scrisori vreau să le zic: Lăsați oamenii în pace! Aveți respect față de cei care muncesc și nu au nici o atribuție politică”, a scris Silvia Radu pe facebook.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!