Azi-dimineață, în timpul intervenției mascaților la Direcția nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații (INI) din Chișinău, s-a produs o altercație dintre Andrei Năstase, noul ministru al Afacerilor Interne, numit în Guvernul Sandu, și Alexandru Pînzari, șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), demis de noul Cabinet de Miniștri acum două zile. 

S-a întâmplat în timp ce Năstase a încercat să intre în clădirea direcției, cât Pînzari făcea declarații de presă.

„Nu, nu, nu! Nu-i permiteți! Nu-i permiteți să intre”, s-a adresat Pînzari mascaților, în timp ce Năstase a încercat să intre în clădire. „De ce împingeți oamenii?”, i-a zis Pînzari lui Năstase.

Când a fost luat pe sus de mascați, Năstase a început să strige la Pînzari: „Nu te atinge de mine! Nu te atinge de mine, am spus!”.

Pînzari: „Nu striga! Nu striga!.. Eu nu te ating, nu te te…”

Unul dintre mascați: „Nu vă bateți vă rog frumos!”

Năstase: „Ascultă-mă atent! Prin hotărâre de Guvern, ai fost demis din funcția de inspector al inspectoratului… de șef al IGP”

Pînzari: „Actul normativ care-i?”

Năstase: „Repet: prin hotărâre de Guvern, ai fost demis din funcția de șef al IGP. Te somez să te supui unei hotărâri de Guvern, emisă în conformitate cu Constituția și cadrul normativ al țării. Orice vei face împotriva Constituției va fi folosit împotriva dumitale de către un procuror liber și justiție corectă”.

Pânzari: „Să o folosească, bine?”

Năstase: „S-o folosească? Ne-am înțeles!”

Vezi și:

Cum explică IGP suspendarea din funcție a polițiștilor care susțin Guvernul Sandu

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!