Andrei Năstase, proaspăt numit în funcția de ministru de Interne în Guvernul Sandu, spune că a expediat înregistrările video de la negocierile dintre Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, care au fost ulterior postate pe Publika.md, la „niște colegi din România”, care ar urma să facă o expertiză și să verifice dacă imaginile sunt originale sau au fost trucate. 

„Ceea ce am sesizat eu din acea înregistrare și am rugat niște colegi de-ai mei din România, colegi cu care am terminat facultatea, le-am trimis acea imagine și aștept de acolo niște rezultate ale unor expertize. Se vede foarte clar că este ceva trucat”, spus Andrei Năstase, la emisiunea În PROfunzime de la PRO TV Chișinău.

Imaginile video au apărut în spațiul public la o zi după ce Igor Dodon a anunțat că PSRM va crea o majoritate parlamentară cu ACUM, nu cu PD. În înregistrările video Igor Dodon i-ar fi propus lui Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov să încheie un acord secret prin care-și vor asuma federalizarea Republicii Moldova. Ulterior, Dodon a spus că video e trucat și că, de fapt, președintele PD-ului i-a propus vicepremierului rus Dmitrii Kozak planul de federalizare, doar pentru a scăpa de dosarul din Rusia.

În video Dodon ar mai spune despre faptul că primește bani din Rusia pentru PSRM. Pe acest fapt Procuratura Generală a pornit un proces penal.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!