/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

ULTIMA ORĂ! Democrații cedează. Primele declarații: „PDM a decis retragerea de la guvernare”

missing
14 iunie 2019, ora 17:33

Partidul Democrat (PDM) cedează puterea. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe de vicepreședintele PDM Vladimir Cebotari. Acesta a spus că Guvernul Filip va demisiona.

„PDM a decis retragerea de la guvernare prin demisia Guvernului. Aceasta este singura modalitate legală prin care se poate face acest lucru, în situația juridică în care ne aflăm Astfel, prim-ministrul și toți miniștrii urmează să demisioneze, începând cu ziua de astăzi. Decizia noastră are efect politic și va rezolva parțial blocajul politic în care ne aflăm și va fi un semnal clar că PDM nu se ține de putere”, a spus Cebotari.

„Decizia noastră de astăzi nu va soluția blocajul politic și instituțional în care țara se află. În aceste condiții, sarcina preluării în legalitate a puterii rămâne a fi rezolvată de binomul ACUM – PSRM, creat de Igor Dodon și partidele așa-zise deja, pro-europene, cum le-a numit așa sugestiv președintele rus vara a salutata acest binom”, a declarat Cebotari.

Chiar și așa, democrații sunt de părere că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile: „Câtă vreme avem deciziile CCM în vigoare, Guvernul care se va instala va funcționa ilegal, iar funcționarii din instituții nu vor putea legal să execute deciziile unui astfel de Guvern și se vor afla într-o situație de risc juridic. Din această cauză, cel mai probabil, se va ajunge, într-un final, la alegeri anticipate”, a mai zis vicepreședintele PDM.

Acesta a spus că PDM rămâne deschis dialogului: „Înțelegem bine rolul decisiv pe care-l va avea PDM de acum înainte în politică (…) Vom lupta pentru promisiunile făcute în campania electorală pentru ca viața oamenilor să devină mai bună”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram