/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Ministra Agriculturii: „Este nevoie să facem viața la sate mult mai ușoară”. Ce obiective și-a trasat instituția

missing
17 iunie 2019, ora 14:16

Diversificarea piețelor de export, înființarea întreprinderilor agricole și crearea locurilor de muncă sunt printre cele mai importante obiective pe care și le propune să le îndeplinească în cel mai scurt timp Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Despre aceasta au declarat astăzi prim-ministra, Maia Sandu, și ministra Agriculturii, Georgeta Mincu, în cadrul evenimentului de prezentare în fața angajaților instituției. 

Maia Sandu a menționat că una dintre sarcinile Executivului va fi crearea condițiilor necesare astfel încât fermierii să poată deveni competitivi, iar piețele externe de export să fie diversificate.

„Trebuie să ne asigurăm că toate piețele se deschid. Acum este timpul cerealelor, iar toți cei care cresc grâne trebuie să le poată vinde la prețuri bune, să nu se lase  furați de intermediari care au monopolizat piața. Îmi doresc să ajungem în situația în care în fiecare raion să existe două, trei întreprinderi de prelucrare a produselor agricole, astfel încât oamenii să aibă unde să lucreze, să nu plece peste hotare”, a declarat prim-ministra.

De asemenea, Maia Sandu a spus că își dorește ca în fiecare raion să existe o echipă de oameni care să acorde asistență tuturor celor care doresc să facă afaceri. De aceeași părere este și ministra Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu.

„Trebuie să ușurăm viața antreprenorilor și a celor care protejează mediul înconjurător. Este nevoie să facem viața la sate mult mai ușoară și cu mult mai multe servicii. Trebuie să reușim să aducem Republica Moldova pe piața UE cu mai multe produse de origine animală, nu doar mierea”, a declarat ministra.

Minsitra Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, a fost investită în funcție pe data de 8 iunie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram