Arena Chișinău va fi verificată de noua ministră a Educației, instituție responsabilă de implementarea proiectului. Liliana Nicolaescu-Onofrei a anunțat că o comisie parlamentară specială va analiza întreg procesul, de la acordare a terenurilor și până la selectarea agentului economic.

Se va face o cercetare serioasă cu privire la situația de acolo și, cred eu, va fi creată o comisie parlamentară de investigație  pentru că, se pare că tocmai problema cea mai mare este cea a transparenței și a modului cum s-au operat acele decizii. – Dar construcția va continua, sau se va stopa? – Din păcate nu pot să vă spun până nu va fi o analiză foarte clară, nu pot să vă spun. Este clar că sa făcut totul prin abuz”, Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministra Educației.

Solicitat că ofere o reacție la acest subiect, deputatul PD, Sergiu Sârbu, a refuzat să comenteze.

„Cum credeți vor fi depistate careva încălcări? – Nu vă supărați pe acest subiect nu sunt la curent”, Sergiu Sârbu, deputat PDM.

Proiectul Arena Chișinău este o inițiativă a Partidului Democrat. Guvernul a alocat un teren de 69 de hectare în comuna Stăuceni. Inițial costul lucrărilor se ridica la 43 de milioane de euro. Însă, recent Guvernul a mai alocat 1,5 milioane de euro din motiv că în proiectul inițial nu prevedea construcția unui sistem de canalizare. În acest sens, mai mulți experți au spus că acest fapt demonstrează că, din start, proiectul nu a fost unul transparent.

De proiectarea și construcția Arenei s-a ocupat compania „Summa” din Turcia, care nu a avut concurență în concursul de selectare a partenerului privat. Mai mulți specialiști au criticat acest proiect, menționând că a fost aprobat în grabă și netransparent. În plus, au indicat că proiectul presupune și mai multe riscuri economice.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!