/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Liliana Nicolaescu-Onofrei: Implementarea proiectului „Arena Chișinău” va fi investigată de o comisie parlamentară specială

missing
17 iunie 2019, ora 21:22

Arena Chișinău va fi verificată de noua ministră a Educației, instituție responsabilă de implementarea proiectului. Liliana Nicolaescu-Onofrei a anunțat că o comisie parlamentară specială va analiza întreg procesul, de la acordare a terenurilor și până la selectarea agentului economic.

Se va face o cercetare serioasă cu privire la situația de acolo și, cred eu, va fi creată o comisie parlamentară de investigație  pentru că, se pare că tocmai problema cea mai mare este cea a transparenței și a modului cum s-au operat acele decizii. – Dar construcția va continua, sau se va stopa? – Din păcate nu pot să vă spun până nu va fi o analiză foarte clară, nu pot să vă spun. Este clar că sa făcut totul prin abuz”, Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministra Educației.

Solicitat că ofere o reacție la acest subiect, deputatul PD, Sergiu Sârbu, a refuzat să comenteze.

„Cum credeți vor fi depistate careva încălcări? – Nu vă supărați pe acest subiect nu sunt la curent”, Sergiu Sârbu, deputat PDM.

Proiectul Arena Chișinău este o inițiativă a Partidului Democrat. Guvernul a alocat un teren de 69 de hectare în comuna Stăuceni. Inițial costul lucrărilor se ridica la 43 de milioane de euro. Însă, recent Guvernul a mai alocat 1,5 milioane de euro din motiv că în proiectul inițial nu prevedea construcția unui sistem de canalizare. În acest sens, mai mulți experți au spus că acest fapt demonstrează că, din start, proiectul nu a fost unul transparent.

De proiectarea și construcția Arenei s-a ocupat compania „Summa” din Turcia, care nu a avut concurență în concursul de selectare a partenerului privat. Mai mulți specialiști au criticat acest proiect, menționând că a fost aprobat în grabă și netransparent. În plus, au indicat că proiectul presupune și mai multe riscuri economice.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram