Președintele formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, nu mai știe câte dosare penale are, dar crede că ar fi cel puțin zece. Acesta a fost întrebat de jurnaliști în câte cazuri este cercetat penal și a răspuns că „este greu de spus”.

„Trei sau patru dosare sunt pentru omoruri la comandă. Este unul și pentru cearta ceea din față Primăriei din Bălți cu deșeurile, când am spus că-i îngrop în asfalt. Două dosare pentru contrabandă, vreo 3-4 pentru tentativă de lovitură de stat și unul că pregăteam destabilizări legate de Donețk și Lugansk”, le-a enumerat Renato Usatîi pe cele pe care și le-a amintit.

Acesta califică în continuare acțiunile procurorilor ca fiind o răfuială politică și susține că își va demonstra nevinovăția.

„Cu un an în urmă Interpol m-a recunoscut ca persoană urmărită din interese politice, după ce un an au analizat materialele dosarului meu. Este și poziția Marii Britanii care spune clar că Usatîi nu are nimic în comun cu infracțiunea care s-a produs în Marea Britanie”, a adăugat Usatîi cu referire la dosarul penal intentat pe cazul tentativei de omor a bancherului Gherman Gorbunţov.

Deși a fost reținut de oamenii legii la revenirea în R. Moldova, Usatîi a fost mai apoi eliberat și urmează să se prezinte la audieri la solicitarea procurorilor.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!