Ministrul de Interne Andrei Năstase a oferit detalii despre modul în care liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a părăsit țara. 

„A părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marcă Mercedes, prin „Transnistria”, a ajuns în Ucraina, în unul dintre orașele din Ucraina, a luat un avion, până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra”, a spus Andrei Năstase.

Năstase spune că Plahotniuc și-a comandat în prealabil un avion privat, care l-a așteptat pe Aeroportul din Chișinău: „Dar probabil din frica că ar putea să fie oprit, obstrucționat, nu știu de ce ar avea el frică, a renunțat la acea  cursă charter și a plecat prin Ucraina”, a mai comentat ministrul de interne.

În același timp, Andrei Năstase afirmă că nu are deocamdată informații precise despre Ilan Șor, dacă a părăsit acesta țara și eventual, în ce mod a făcut-o.

Ieri, Andrian Candu, vicepreședintele PDM, recent întors de la Londra, a spus că s-a întâlnit cu Vlad Plahotniuc în Europa, dar a evitat să zică în ce țară se află acum liderul PDM.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!