/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Ministrul de Externe: Ambasada Republicii Moldova din Israel rămâne la Tel Aviv

missing
21 iunie 2019, ora 11:57

Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a declarat astăzi că Ambasada Republicii Moldova din Israel va rămâne la Tel Aviv și nu va fi mutată la Ierusalim. 

Declarația lui Popescu vine în contextul în care recent, când Guvernul Sandu era deja investit, Pavel Filip, ex-prim-ministrul, a convocat la Guvern o ședință la care s-a decis ca Ambasada să fie transferată la Ierusalim de la Tel Aviv. În acest context, noul ministru de Externe spune că acea decizie a Guvernului nu are valoare juridică, deoarece nici Cabinetul de Miniștri condus de Pavel Filip nu mai era funcțional la acea zi.

Și premierul Maia Sandu a declara același lucru ieri, în cadrul unei emisiuni TV. Aceasta a spus că la Guvern nu există vreun document cu o asemenea decizie.

La același subiect:

Ambasada Republicii Moldova din Israel nu va fi mutată la Ierusalim? Sandu: Se pare că nu a existat o asemenea decizie

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram