/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Funcționarul cu salariu de 70 de mii de lei. Maia Sandu cere explicații

missing
24 iunie 2019, ora 12:58

Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, ridică lunar un salariu de 70 de mii de lei, în timp ce angajații altor instituții publice au salarii mizere. Prim-ministra Maia Sandu a prezentat astăzi la ședința Guvernului o fișă cu informații despre salariul funcționarului și a anunțat că va cere explicații de la cei care ridică bani mari în funcții publice.

Maia Sandu se arată indignată de faptul că Centrul de Implementare a Reformelor activiează în continuare, în condițiile în care fosta guvernare a anunțat că procesul de reformare a administrației publice centrale s-a încheiat acum doi ani.

„Sunt surprinsă că în continuare există această unitate care trebuia să se ocupe de implementarea reformei administrației publice centrale. Guvernul precedent ne-a povestit de mai multe ori că această reformă s-a finalizat în 2017. De ce se plătesc salarii, dacă reforma s-a încheiat. Așteptăm explicații de la cei care sunt angajați în acest centru. Trebuie să luăm măsuri”, a punctat Maia Sandu.

Pe de altă parte, șefa Guvernului a anunțat că va opta pentru salarii mai mari în cazul angajaților Agenției Naționale de Integritate, pentru că aceștia trebuie să verifice averile demnitarilor de stat.

Amintim că Maia Sandu a cerut anterior să fie inițiată o anchetă de serviciu la Centrul de Implementare a Reformelor, pentru că ar fi fost comise mai multe abuzuri în activitatea instituției și a lăsat să se înțeleagă faptul că Iurie Ciocan ar putea fi demis. Funcționarul anunța atunci că Maia Sandu i-a cerut să prezinte un raport de activitate.

Va pleca Iurie Ciocan din funcție? Ce spune funcționarul după ce Maia Sandu a demarat anchete de serviciu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram