Protest de dimineață în fața Consiliul Raional Ialoveni. Câțiva protestatari au venit pentru a cere demisia președintelui de raion, Ghenadie Sajin. Aceștia au scandat: „Demisia”, „Jos mafia” sau „Sajin afară”.

Cetățenii au venit cu pancarte, pe care au scris: „Sajin demisia”, „Ai ajuns prin căi meschine, președinte de raion, locul tău la dubă e, și curcanii din raion”.

Cetățenii au mai cerut demisia și a unor consilieri locali, cum ar fi: Istratiev Victor sau Oleg Mereacre.

Nimeni din reprezentanții instituției nu a ieșit să vorbească cu protestatarii.

Prim-ministra Maia Sandu a cerut în debutul ședinței de ieri a Guvernului să fie inițiată o anchetă în cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică, condusă anterior de Ghenadie Sajin, cunoscut ca un apropiat al democratului Vlad Plahotniuc.

Ghenadie Sajin, cunoscut anterior ca administrator al afacerilor lui Vladimir Plahotniuc, a fost numit în 2015 șef al Inspecției de Stat în Construcții. În martie 2019, Sajin a fost ales președinte al raionului Ialoveni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!