/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

OFICIAL: Ilan Șor a părăsit țara! Procurorii cer mandat de arestare și anunțarea în căutare a deputatului

26 iunie 2019, ora 12:59

Procuratura Anticorupție confirmă faptul că Ilan Șor a părăsit țara. Azi procurorii vor cere mandat de arestare și anunțarea în căutare a deputatului. Informația a fost confirmată pentru TV8 de Adriana Bețișor, șefa interimară a Procuraturii Anticorupție (PA).

„S-a solicitat aplicarea măsurii preventive. Solicitarea este în contextul în care acesta nu s-a prezentat astăzi la ședința de judecată de șa Curtea de Apel Cahul”, a spus procurora Bețișor.

Șefa PA spune că Ilan Șor se afla sub control judiciar, iar oamenii legii au informații că el a părăsit țara. Procurora afirmă că nu cunoaște detalii, când Ilan Șor a plecat din țară.

Totodată, șefa interimară a Procuraturii Anticorupție spune că, din informațiile pe care le are, Ilan Șor deține și cetățenia statului Israel. Însă, dacă judecătorii vor admite cererea procurorilor de a se elibera mandat de arestare preventivă și anunțarea lui în căutare, procedurile ce urmează, inclusiv și cea de extrădare a deputatului, nu țin de Procuratura Anticorupție.

Judecătorii se vor pronunța la ora 14:00, dacă admit sau nu cererea procurorilor de a emite mandat de arestare preventivă pe numele lui Ilan Șor.

Tot azi, Procuratura Anticorupție a anunțat că pe bunuri care aparțin deputatului Ilan Șor se pun sechestru. Este vorba despre afaceri legate de activitatea magazinelor Dute Free și sunt făcute în cadrul investigațiilor legate de frauda bancară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram