Prim-ministra Maia Sandu declară că proiectul Arena Chișinău seamănă, mai degrabă, a escrocherie. Aceasta a afirmă că nu s-au găsit documente care să reflecte cum s-a estimat costul de 43 de milioane de euro pentru acest obiectiv. 

„Se pare că suma de 43 de milioane de euro s-a luat din pod, nu s-au găsit documente justificative pentru a clarifica cum s-a ajuns la această sumă”, a spus Sandu în debutul ședinței Guvernului.

Acum, costul este de 44 de milioane de euro, după ce anul acesta Guvernul în exercițiu Filip a mai suplinit bugetul proiectului cu încă un milion de euro.

„Este riscul ca în realitate costul proiectului să fie mai mic”, a menționat premierul.

Prim-ministra afirmă că nu este clar și de ce s-au alocat tocmai un teren de 69 ha pentru acest obiectiv, în condițiile în care Arena se construiește pe o suprafață de doar 10 ha.

Un alt semn de întrebare este și termenul de garanție al obiectivului care este de doar un an de zile.

Mai mult, Maia Sandu a declarat că banii pentru trecerea terenului în proprietatea statului au mers în buzunarul „notarului lui Plahotniuc” Olga Botnarenco.

În acest context, prim-ministra a cerut ministrei Educației Liliana Nicolăescu-Onofrei să solicite de la Minsterul Economiei și Ministerul Finanțelor efectuarea unei revizii financiare și tehnice a acestui proiect.

Arena Chișinău se află în construcție. Obiectivul ar urma să fie dat în exploatare pe 14 octombrie 2019.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!