Ministrul Afacerilor Interne Andrei Năstase a transmis un mesaj după anunțul cu privire la demisia procurorului general Eduard Harunjen.

Într-o intervenție live pe facebook, realizată de la bordul unui avion, Năstase a declarat că actuala guvernare nu se mulțumește cu o singură demisie și a anunțat numele celor care ar trebui să-l urmeze pe Harunjen.

„Demisia lui Harunjen nu rezolvă mult lucrurile, pentru că în spatele lui va veni un Popa, un Roșioru care sunt la fel de toxici ca și Harunjen. Această instituție trebuie reformată din temelii, depolitizată”, a declarat Năstase.

Potrivit acestuia, ar trebui să-și dea imediat demisia și președinta Consiliului Superior al Procurorilor, Angela Motuzoc. „Președinta CSP trebuie să fie următoarea care să răpundă pentru ce a făcut, pentru miniciunile pe care le-a spus”, a adăugat Năstase.

Amintim că CSP a decis astăzi că Eduard Harunjen trebuie să fie cercetat penal pentru coparticipare la uzurparea puterii de stat. La scurt timp după anunțul CSP, Eduard Harunjen și-a anunțat demisia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!