Război în Ucraina, ziua 133: Forțele ruse continuă ofensiva în Donețk. Cât ar costa reconstrucția Mariupolului

politic

Dodon, Plahotniuc și Iaralov, audiați în cadrul procesului penal inițiat pentru finanțarea ilegală a PSRM

11 iulie 2019, ora 15:26
Distribuie:

Șeful statului Igor Dodon, fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și ex-vicepreședintele PD, Serghei Iaralov, au fost audiați de procurori în cadrul procesului penal care a fost inițiat după ce în spațiul public a apărut un filmuleț în care Dodon declară că PSRM a primit bani din Federația Rusă.

Ex-procurorul general Eduard Harunjen susține că toate persoanele care au apărut în acel video au fost audiate.

„Toate persoanele care au apărut în fața voastră la televizor au fost audiate. Este normal, pentru că altfel nu poți scoate o decizie fără a afla pozițiile fiecăruia din acest filmuleț”, le-a spus Harunjen jurnaliștilor.

Întrebat repetat dacă a fost audiat și Vladimir Plahotniuc, Harunjen a răspuns: „Primul a fost audiat”.

Fostul procuror general a spus că nu cunoaște mai multe detalii despre acest proces penal, care ar fi în gestiunea Procuraturii Anticorupție, pentru că a fost în concediu de boală, dar spune că nimeni nu avea statut de bănuit.

Nu am reușit deocamdată să obținem mai multe informații de la Procuratura Anticorupție. Cercetările în acest proces au fost inițiate acum o lună.

Amintim că în timpul discuțiilor cu Plahotniuc, Dodon afirma că PSRM a fost finanțat, până în luna aprilie 2019, din Federația Rusă cu sume de aproape un milion de dolari pe lună.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram