Unul dintre cei zece candidați care s-au înscris la concursul anunțat de Parlament pentru desemnarea directorului Centrului Național Anticorupție critică acțiunile deputaților din Comisia juridică care au decis să prelungească concursul și îi acuză de lipsă de transparență. Fosta șefă adjunctă a Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă, se arată indignată de faptul că Parlamentul nu a publicat CV-urile, scrisorile de motivare și conceptele de dezvoltare a CNA depuse de candidați, așa cum prevede regulamentul concursului.

„Înțelegeam această decizie dacă aplicau 1, 2 sau 3 candidați. Dar sânt 10. Care e garanția că cei care vor aplica în urmatoarele zile nu vor avea acces la conceptele de dezvoltare instituțională depuse de candidații ce au depus în termen? Care e garanția că nu-și vor rescrie scrisorile de motivare? Și care e garanția că aliații de la guvernare nu vor folosi următoarele zile pentru negocierea candidatului?! Transparența concursului este esențială pentru credibilitatea viitorului director CNA și a instituției în întregime… Și atât de mult vroiam să cred că vom fi guvernați altfel”, a scris Cristina Țărnă pe facebook.

Cristina Țărnă consideră că Parlamentul trebuia să publice lista tuturor persoanelor care s-au înscris la concurs și nu să anunțe mai târziu cine sunt candidații eligibili.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!