/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Sfatul lui Băsescu pentru Moldova, atacuri mortale și navă distrusă! Avertizarea lansată de Estonia

DOC // Dosar penal după privatizarea Cantinei Guvernului și a unei părți din Casa Presei

missing
16 iulie 2019, ora 07:17

Procuratura Anticorupție a inițat pe 9 iulie un proces penal după ce în presă a apărut o investigație jurnalistică care demonstrează cum au fost vândute pe bani mărunți Cantina Guvernului, o parte din Casa Presei și o vilă a statului cu statut de monument istoric.

Procurorul Adrian Popenco l-a informat pe deputatul Alexandru Slusari că urmărirea penală a fost pornită pentru „faptul abuzului de putere, sau abuzului de serviciu săvârșit în interes material”.

Constatăm mișcări ușoare-ușoare din partea organelor de drept. Dosar penal pe cazul privatizării obscure a Casei Presei (2000 metri patrați), cantinei Guvernului și vilei cu statut de monument istoric. Vă amintesc că toate aceste bunuri au fost inițial, în ajunul privatizării, transmise în locațiune, iar apoi cumpărate la prețuri mult mai reduse. Vreau să știu dacă Baldovici e în țară”, a scris Slusari pe facebook, anexând răspunsul pe care l-a primit de la Procuratură.

 

Amintim că „Rise Moldova” a publicat la începutul lunii mai o investigație care arată cum au fost privatizate Cantina Guvernului, circa 15% din clădirea Casei Presei și o vilă cu statut de monument istoric. Analiza a arătat că firmele implicate în privatizări au o legătură, iar în spatele tranzacțiilor de preluare a bunurilor statului se află același grup de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram