Ex-deputatul Veaceslav Platon, condamnat în R. Moldova pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, a confirmat că a fost la fostul prim-ministru Vlad Filat și i-a spus că funcția de procuror general a fost vândută contra sumei de două milioane de euro. Declarațiile au fost făcute azi după ședința  de judecată în al treilea dosar deschis pe numele lui Platon.

Da, așa a fost. Eu cu Veaceslav Untilă suntem unicii care eram împotriva să fie numit în funcție ca procuror general omul lui Plahotniuc. – Cine a primit aceste două milioane de euro? – Nu cunosc. Știu doar că banii au fost transmiși.

Omul de afaceri a mai precizat că a fost să discute despre târgul cu funcția de procuror general și cu ceilalți lideri din cadrul AIE –  Mihai Ghimpu și Marian Lupu.

Eu nu am fost doar la Filat. Am fost și la Ghimpu și Lupu. Eu la toți am fost, dar nimeni nu m-a auzit”, a spus Platon.

Într-un interviu exclusiv pentru TV8 fostul premier Vlad Filat a spus că funcția de procuror general, în care candidat era Valeriu Zubco, a fost vândută contra sumei de două milioane de euro. Despre aceasta l-au anunțat deputații pe atunci în Parlament Veaceslav Untilă și Veaceslav Platon, care au încercat să împiedice această numire.

Precizăm că este pentru prima oară când Veaceslav Platon a fost lăsat să vorbească cu presa la ședințele de judecată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!