Gheorghe Petic a fost eliberat din arest, dar are interdicția de a părăsi teritoriul R. Moldova. Decizia magistraților Curții de Apel a fost anunțată acum câteva minute. Judecătorii au anulat sentința instanței de fond și au trimis cauza la rejudecare în aceeași instanță, dar în alt complet de judecată. Decizia motivată a magistraților va fi prezentată pe 9 august.

„Victorie”, „Bravo, eroule” au scandat susținătorii lui Petic care au venit la judecătorie. Oamenii l-au îmbrățișat pe rând când a ieșit pe pragul instituției și au făcut poze.

„Mulțumesc unghenenilor care au fost lângă mine. Mulțumesc presei că au mediatizat acest caz, care a fost cu Petic. Mulțumesc diasporei. Hai să facem ca acele cazuri care au fost de corupție și tortură să iasă la suprafață…Și acum la muncă prieteni, să facem o țară în care vrem să trăim”, a declarat Gheorghe Petic după ce a fost eliberat din arest.

Precizăm că Gheorghe Petic a stat nouă luni în arest. Acesta a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, fiind învinuit de viol. Petic s-a declarat nevinovat și a susținut că dosarul a fost fabricat, după ce a făcut declarații împotriva guvernării democratice. Acesta a dezvăluit mai multe scheme de contrabandă la hotarele R. Moldova, despre care a aflat în perioada în care a fost polițist de frontieră.

Actuala guvernare l-a declarat pe Gheorghe Petic drept deținut politic.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!