Ministerul Afacerilor Internele (MAI) al Republicii Moldova a intrat în posesia unei scrisori parvenite din partea autorităților elvețiene. Potrivit acestora, autoritățile moldovenești urmau să confirme că au primit informații ce indicau că există suspiciunii de spălare de bani pe numele lui Vladimir Plahotniuc, ceea ce potrivit , termenul limită fiind 21 iunie curent. Declarația a fost făcută astăzi de ministrul MAI Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.  

„Scrisoarea autorităților elvețiene a fost transmisă prin intermediul ex-procurorului Eduard Harunjen la Procuratura Anticorupție Adrianei Bețișor. Documentul însă a fost tăinuit de aceștia și instituțiile pe care le reprezentau în vederea obstrucționării oricăror anchete penale și internaționale împotriva lui Vladimir Plahotniuc”, a declarat Andrei Năstase.

De asemenea, ministrul a mai precizat că Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor vor fi dați în căutare internațională, iar în curând ar urma să fie extrădați în Republica Moldova.

„Solicit demararea imediată a unei anchete interne și penale în cadrul Procuraturii Generale care să aibă drept subiect această tăinuire. Vinovații trebuie să răspundă imediat. Cer intentarea imediată a cauzei penale privind uzurparea puterii în stat și solicitarea de către aceștia a ridicării imunității parlamentare a lui Plahotniuc, Șor și alții și anunțarea acestora în căutare internațională”, a mai spus ministrul.

Andrei Năstase a mai declarat că toate persoanele implicate în acest dosar urmează să răspundă în fața legii, indiferent de poziția pe care o ocupă în stat. Ministrul le-a sugerat acestora să colaboreze cu structurile care vor ancheta acest dosar.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!