Actualul șef interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Balan, care a fost demis anterior din funcția de judecător la solicitarea Colegiului Disciplinar, nu a decis deocamdată dacă va reveni în sistemul judecătoresc, odată ce Consiliul Superior al Magistraturii a anulat hotărârea prin care a fost sancționat cu demisia.

Contactat de TV8, Gheorghe Balan a spus că nu este de acord nici cu decizia de astăzi a CSM-ului, pentru că i-a fost aplicată o altă sancțiune -mustrare și intenionează să o atace la Curtea de Apel Chișinău.

Întrebat dacă va reveni în sistemul judecătoresc, Balan a declarat: „Trebuie să decid asta în decurs de 30 de zile de când va fi anulat decretul președintelui.  O să discut și cu ministrul de Interne și cu membrii familiei mele, care suferă cu mine de 15 luni de când am fost demis. Acum este prea devreme să-mi exprim părearea”.

Precizăm că Gheorghe Balan a fost numit de Andrei Năstase șef interimar la Inspectoratul General al Poliției și va deține această funcție până va fi desfășurat concursul anunțat de Ministerul Afacerilor Interne pentru ocuparea fotoliului de conducător al IGP.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!