/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Bolboceanu: „De la Damir a venit propunerea ca o persoană să scrie mărturii contra mea, într-un dosar fabricat”

missing
25 iulie 2019, ora 07:21

Ex-deputatul democrat Iurie Bolboceanu face dezvăluiri despre un nou „dosar fabricat” intentat pe numele său. Fostul politician a povestit că în 2011, ex-procurorul municipiului Chișinău Ivan Diacov a făcut public un dosar de corupție. Atunci Diacov a menționat că a intrat în posesia unui dosar, în care un fost vice-ministru Alexei Vîrlan a depus o plângere prin care a scris că Bolboceanu ar fi cerut mită de 50 de mii de euro pentru a angaja o anumită persoană în funcția de ministru. În această „schemă” ar mai fi fost implicat și Dorin Damir, președintele asociației FEA și al UFSC. Omul de afaceri i-ar fi spus unei persoane să dea mărturii false contra lui Bolboceanu în acest dosar.

Au fost două variante. Prima a fost fabricarea unui dosar în baza declarațiilor lui Vîrlan. Eu de această situație am aflat peste un an după ce a fost realizat. În 2010 dosarul a fost fabricat, iar în 2011 eu am aflat. Când am aflat că dosarul există am început să investighez… Dintr-un martor pe dosar a fost trecut în bănuit, iar mai apoi a fost condamnat la opt ani de închisoare (pentru așa zisele nereguli la un pământ de șase ari), pentru că a refuzat. În 2015, de acest martor s-a apropiat o persoană, chiar dacă era condamnat, venea, se întâlnea cu persoane la Partidul Democrat ca acelea să-i propună „Tu trebuie să scrii pe Bolboceanu și atunci noi o să hotărâm întrebarea ta”, a povestit fostul deputat democrat.

Potrivit lui Bolboceanu, persoana care a fost rugată să dea mărturii false contra sa ar fi refuzat.

„El a refuzat, aducând explicațiile: „Eu sunt în căutare, cum eu pot să mă duc să scriu ceva pe Bolboceanu”. El s-a întâlnit cu Damir, șoferul lui și mai multe persoane. Erau în relații amicale. De la Damir și vine propunerea că „nu trebuie să vii să scrii. Noi venim la tine cu tot scris, tu îl iscălești și mai mult de la tine nu se cere nimic”. Aceasta persoană atunci se ascundea în regiunea transnistriană”, a adăugat Bolboceanu.

Îl vom contacta pe parcursul zilei de azi pe Dorin Damir, pentru a obține o reacție la acuzațiile care i-au fost aduse.

Fostul politician a mai spus că timp de câțiva ani, el și familia sa ar fi fost amenințați în repetate rânduri, acesta fiind și motivul pentru care refuza invitația de a veni la emisiunea „Politica”. Acesta a mai spus că și dosarul care i-a fost intentat fiului său ar fi fost fabricat. Motivul tuturor fiind plecarea acestuia din Partidul Democrat.

Ei timp de doi ani ne-au urmărit. Când mă întâlneam cu cineva îmi spunea, „uite ai tăi stau din spate”. Veneau, aranjau mașina în fața casei și ne ascultau. Dosarul fiului meu a fost fabricat într-un mod fraudulos. Dosarul mai este în judecată. El a mai fost eliberat din funcție. Eu, închis și cu 14 ani de pușcărie. Și fiica a fost dată afară de la locul de muncă. Este șomeră de la data de 1 ianuarie 2019. Soția a fost terorizată. Ea este acum unica sursă de existență, care cu mare greu a reușit în acești doi ani de zile să-și păstreze funcția. Presiuni le-a avut și acum le are, să o transfere într-un alt sector, să plece de la Camera Înregistrării de Stat. Aceasta are programat pentru toată ziua, pe soția mea o invită sus, o țin o oră, iar când vine jos oamenii se revoltă că au așteptat atât de mult și scriu plângeri. S-a ales și cu atac cerebral. În doi ani de zile, patru luni a fost pe foaie de boală și a stat în spital. Au mers peste familia mea cu tancul”, a povestit Iurie Bolboceanu.

Amintim că fostul deputat democrat, Iurie Bolboceanu, a fost condamnat la 14 ani de pușcărie, în luna martie a anului trecut, fiind găsit vinovat de înaltă trădare de patrie și spionaj în favoarea Federației Ruse. În luna iunie, Curtea de Apel a anulat sentința Judecătoriei Chișinău și a trimis dosarul lui Iurie Bolboceanu la rejudecare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram