/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Maia Sandu, despre condițiile impuse de FMI: „Noi corectăm încălcările comise de Guvernul Filip”

missing
26 iulie 2019, ora 17:14

Șefa Guvernului și ministra Finanțelor au făcut astăzi precizări cu referire la condițiile impuse de Fondul Monetar Internațional ce vizează majorarea impozitelor.

Chiar dacă au fost acuzații că Guvernul nu a negociat suficient cu FMI, înainte de propunerea modificărilor politicii bugetar-fiscale, prim-ministra Maia Sandu spune că nu putea fi vorba de negocieri, pentru că partenerul străin a înaintat aceste condiții guvernării precedente, dar au fost ignorate.

„Când s-a adoptat această reducere, această scutire în pachet cu amnistia fiscală și a fost o obiecție din partea FMI în cadrul unui program cu FMI, era de așteptat că o să avem reacții. Fondul Monetar atunci când este în program a dat o obiecție, atunci când a fost relansat programul a insistat să se corecteze această politică”, a explicat ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița.

„FMI a fost împotrivă atunci. Guvernul a făcut abstracție, a mers la pachet cu toate aceste decizii, iar acum FMI a cerut de la noi să corectăm încălcările la program pe care le-a comis Guvernul Filip”, a adăugat Maia Sandu.

Șefa Guvernului a precizat că în cazul stagnării programului cu FMI, urmau să fie blocate proiecte în valoare de 3,5 miliarde de lei. În schimb, Guvernul a venit cu modificări la politica bugetar-fiscală care să nu afecteze cetățenii care au venituri mici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram