/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 285: Rachetă găsită în livadă la Briceni și risc de pană de curent. Putin, filmat pe podul Crimeei

Directorii a cinci întreprinderi de stat au demisionat. Asigură nașul lui Dodon interimatul la „Metalferos”? Răspunsul ministrului Economiei

06 august 2019, ora 22:29

Conducătorii a cinci întreprinderi de stat și-au dat demisia după ce a venit noua guvernare. Potrivit ministrului Economiei, Vadim Brânzan, au renunțat la funcții șefii de la „Moldtelecom”, „Moldexpo”, „Metalferos” și întreprinderile vinicole „Cricova” și „Mileștii Mici”.

Ministrul Economiei a declarat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că  în locul lor trebuie să vină „oameni integri, profesioniști, care să înțeleagă că principiul de lucru este zero toleranță pentru corupție”. Brânzan susține că s-a întâlnit cu mai multe persoane și le-a propus să vină la conducerea companiilor de stat, dar mulți refuză, pentru că  „se tem să vină”.

Pentru desemnarea noilor directori la întreprinderile de stat va fi organizat un concurs internațional. „Nu este simplu. Trebuie de angajat companie de recruting. Pe o perioadă de timp vom avea interimari până lansăm procesul…Trebuie să vină oameni din afară cu o cultură și etică nouă a muncii, cu viziune nouă”, a spus Brânzan.

Ministrul a anunțat că în această săptămână ar putea fi schimbat Consiliul de administrare la „Moldtelecom”, iar vicedirectorii întreprinderii vor fi înlocuiți cu persoane din afară: „Avem lista de candidați pentru consiliu. Punem șef interimar până desfășurăm concurs internațional. Scopul este să oprim schemele, să conservăm situația până se trezesc procurorii și încep a curăța sistemul”.

Totodată, a fost creat un grup de audit care va analiza situația de la „Moldtelecom” împreună cu Inspecția Financiară.

La întreprinderea „Metalferos” a fost deja numit un director interimar. Vadim Brânzan spune că nu-și amintește numele acestuia și nu-l cunoaște personal. Acesta a fost numit de șeful interimar al Agenției Proprietății Publice.

Întrebat dacă nu este vorba despre vicedirectorul întreprinderii, care ar fi nașul de cununie al lui Igor Dodon, Vadim Brânzan a declarat că nu cunoaște nimic despre asta. „Unde nu arunci o piatră în Moldova dai peste un naș, un cumătru, prieten. Suntem o țară mică”, a comentat ministrul la acest subiect.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram