Război în Ucraina, ziua 577. Ceasul Apocalipsei și rachete ATACMS! General: "Iarna nu va încetini ofensiva. Marea reușită urmează"

Descinderi la Vamă și Poșta Moldovei, în dosarele de contrabandă cu anabolizante, chihlimbar, țigări și alcool

07 august 2019, ora 11:26

Procuratura Generală (PG) anunță că în aceste clipe se fac percheziții în dosarele penale privind contrabanda cu anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic. 

Astfel, potrivit PG, în aceste clipe au loc descinderi simultane la Birourile Vamale Chişinău, Centru şi Nr.4, la Filiala CPTP a ÎS „Poşta Moldovei”, precum Oficiul Poştal Chişinău.

În cadrul acestor acţiuni, procurorii ridică:

  • acte confirmative ale exporturilor ilegale prin Aeroportul Internaţional Chişinău;
  • borderourile pentru transportare şi documente de însoţire a coletelor şi banderolelor, expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării;
  • baze de date de evidenţă a exporturolor prin Poşta Moldovei;
  • suporturi tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date (cod bară) acordate conform convenţiei UPU;
  • documentelor de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

Dosar penal a fost iniţiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, PCCOCS, Procuratura capitalei, ofiţeri de urmărire penală din cadrul MAI şi ofiţeri de investigaţie SIS, menționează Procuratura.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram