Procuratura Generală (PG) anunță că în aceste clipe se fac percheziții în dosarele penale privind contrabanda cu anabolizante, chihlimbar, tutungerie şi alcool etilic. 

Astfel, potrivit PG, în aceste clipe au loc descinderi simultane la Birourile Vamale Chişinău, Centru şi Nr.4, la Filiala CPTP a ÎS „Poşta Moldovei”, precum Oficiul Poştal Chişinău.

În cadrul acestor acţiuni, procurorii ridică:

  • acte confirmative ale exporturilor ilegale prin Aeroportul Internaţional Chişinău;
  • borderourile pentru transportare şi documente de însoţire a coletelor şi banderolelor, expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele ţării;
  • baze de date de evidenţă a exporturolor prin Poşta Moldovei;
  • suporturi tehnice pe care sunt stocate informaţii electronice şi date (cod bară) acordate conform convenţiei UPU;
  • documentelor de producere la Centrul de Prelucrare şi Transportare a Poştei.

Dosar penal a fost iniţiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declaraţiilor făcute de fostul şef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, PCCOCS, Procuratura capitalei, ofiţeri de urmărire penală din cadrul MAI şi ofiţeri de investigaţie SIS, menționează Procuratura.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!