Inginerii de la „Xiaomi” au brevetat un smartphone care se poate încărca de la soare. Inovaţia a fost descurajată până acum de randamentul slab al panourilor fotovoltaice, comparat cu necesarul de energie al unui smartphone modern.

Totuși, producătorul „Xiaomi” intenționează să lanseze pe piață un startphone prietenos cu mediul înconjurător. Potrivit aplicaţiei pentru brevet, telefonul va avea o grosime similară unui model convenţional şi va fi acoperit cu sticlă la partea din spate, scrie descopera.ro.

Cât despre celulele fotovoltaice, acestea ar urma să fie integrate cu capacul de protecţie, având şi un rol la partea de estetică. Celulele fotovoltaice au nevoie de suprafaţă cât mai generoasă pentru captarea luminii solare.

Inginerii „Xiaomi” sunt de părere că pot folosi încărcarea solară măcar pentru a suplimenta autonomia bateriei unui smartphone.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!