Oamenii legii au făcut percheziții azi la Aeroportul din Chișinău, în cadrul cauzei penale pornite recent de Procuratură, în care vor fi cercetați angajați ai Vămii, ai Poliției de Frontieră și ai companiei Avia Invest, care ar fi admis plecarea ilegală a lui Ilan Șor din țară, prin elucidarea controlului vamal și al Poliției de Frontieră.

Perchezițiile au fost făcute de procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, în comun cu angajații Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), au descins astăzi la sediile Aeroportului Internațional Chișinău și SRL „Avia Invest”.

„Operațiunea a avut loc în cadrul a trei cauze penale inițiate cu privire la neglijenţa în serviciu, abuzul de serviciu și trecerea ilegală a frontierei de stat, unde sunt vizate persoane fizice precum și factori de decizie din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și a Serviciului Vamal”, se menționează într-un comunicat de la SPIA.

Urmare a perchezițiilor efectuate în sediile și încăperile de serviciu, au fost ridicate materiale, obiecte, documente și suporturi informaționale, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

În continuare se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!