Fotul directorul al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, a primit 219 909 lei drept compensație după ce și-a dat demisia. Suma a fost indicată în declarația de avere pe care a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate la eliberarea din funcție.

Potrivit documentului, Răilean a încasat de la ASP și un ajutor material de 36 de mii de lei. Încă 549 744 lei a primit salariu timp de șapte luni ale anului curent, adică a fost remunerat cu 78 de mii de lei pe lună.

Alte 300 de mii de lei, familia Răilean le-a încasat după ce a vândut o mașină.

La capitolul imobile, Serghei Răilean a trecut în declarația de venit pentru 2019 un teren în valoare de 473 mii lei, un spațiu comercial și o casă care a fost dată în exploatare anul trecut. Imobilul are 208 metri pătrați și a fost evaluat la 1,6 milioane lei.

Familia Răilean are și ceva economii. Pe câteva carduri bancare păstrează 27 mii lei și o mie de euro, iar într-un cont bancar – 308 mii lei.

Răilean declarație

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!