/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/DOC/ Cu salariu de 78 mii lei, a beneficiat și de ajutor material. Directorul ASP a primit și o compensație de 220 mii lei după demisie

17 august 2019, ora 09:27

Fotul directorul al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, a primit 219 909 lei drept compensație după ce și-a dat demisia. Suma a fost indicată în declarația de avere pe care a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate la eliberarea din funcție.

Potrivit documentului, Răilean a încasat de la ASP și un ajutor material de 36 de mii de lei. Încă 549 744 lei a primit salariu timp de șapte luni ale anului curent, adică a fost remunerat cu 78 de mii de lei pe lună.

Alte 300 de mii de lei, familia Răilean le-a încasat după ce a vândut o mașină.

La capitolul imobile, Serghei Răilean a trecut în declarația de venit pentru 2019 un teren în valoare de 473 mii lei, un spațiu comercial și o casă care a fost dată în exploatare anul trecut. Imobilul are 208 metri pătrați și a fost evaluat la 1,6 milioane lei.

Familia Răilean are și ceva economii. Pe câteva carduri bancare păstrează 27 mii lei și o mie de euro, iar într-un cont bancar – 308 mii lei.

Răilean declarație

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram