Fotul directorul al Agenției Servicii Publice (ASP), Serghei Răilean, a primit 219 909 lei drept compensație după ce și-a dat demisia. Suma a fost indicată în declarația de avere pe care a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate la eliberarea din funcție.

Potrivit documentului, Răilean a încasat de la ASP și un ajutor material de 36 de mii de lei. Încă 549 744 lei a primit salariu timp de șapte luni ale anului curent, adică a fost remunerat cu 78 de mii de lei pe lună.

Alte 300 de mii de lei, familia Răilean le-a încasat după ce a vândut o mașină.

La capitolul imobile, Serghei Răilean a trecut în declarația de venit pentru 2019 un teren în valoare de 473 mii lei, un spațiu comercial și o casă care a fost dată în exploatare anul trecut. Imobilul are 208 metri pătrați și a fost evaluat la 1,6 milioane lei.

Familia Răilean are și ceva economii. Pe câteva carduri bancare păstrează 27 mii lei și o mie de euro, iar într-un cont bancar – 308 mii lei.

Răilean declarație

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!