/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Detalii despre incendiul din Odessa. O parte din persoanele decedate au fost identificate

missing
18 august 2019, ora 14:20

A fost finalizată autopsia a nouă cadavre găsite în hotelul Tokyo Star din Odessa, care a ars noaptea trecută. O parte dintre persoanele decedate au fost deja identificate. Despre acesta a anunțat pe Facebook șeful Departamentului biroului regional de examinare medicală din Odessa, Boris Yavorsky, scrie unian.ua.

Potrivit acestuia, probele colectate în timpul autopsiei au fost eliminate și vor fi cercetate în continuare în laboratoare.

„Sunt recunoscător colegilor mei: medicilor, registratorilor medicali și asistenților medicali din cadrul Departamentului de expertiză, pentru disponibilitatea lor de a veni în ajutor, în ciuda zilelor libere. Le mulțumesc pentru munca promptă și de calitate”, a scris Yavorsky.

Expertul presupune că investigarea tragediei poate fi tărăgănată, iar experții în criminalistică ar putea fi învinuiți pentru aceasta.

„Nu am nicio îndoială că, atunci când investigațiile în acest caz, ca în toate cazurile similare din această țară, se vor stopa, bineînțeles ne vor învinui pe noi, experții. Voi aștepta cu mare interes să văd aceasta: imaginația acuzatorilor nu a eșuat niciodată, de obicei nu se repetă și inventează întotdeauna ceva nou ”, a precizat Yavorsky.

Opt persoane și-au pierdut viața și alte zece au fost rănite în urma unui incendiu de proporții care s-a produs noaptea trecută la hotelul „Tokio Star” din Odessa. Deocamdată, nu se anunță dacă printre victime sunt și cetățeni străini.

Șase dintre răniți se află în stare gravă la reanimare. Persoanele internate în spitalul nr.10 din Odessa, trei femei și patru bărbați, au vârstele cuprinse între 16 și 37 de ani. Unul dintre răniți este cetățean străin, scrie unian.ua, fără a preciza din ce țară este victima.

Ulterior, corpul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit în hotelul din Odessa care a ars noaptea trecută. Cadavrul a fost scos de salvatori ieri, în jurul orei 14.00. Anterior, oamenii legii au anunțat despre alte opt persoane care au murit în incendiu, iar alte zece au fost rănite.

Deocamdată, nu se cunoaște dacă printre cele 200 de persoane care erau cazate în hotelul „Tokio Star” din Odessa se aflau și moldoveni.

Șeful serviciului de presă al Ministerului de Externe, Alex Roitman, a comunicat pentru TV8 că reprezentanții Consulatului din Odessa au luat legătura cu autoritățile ucrainene, dar nu au primit deocamdată un răspuns, dacă printre victimele incendiului se află cetățeni moldoveni.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram