/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Dodon comentează numirea ”fostului” coleg de partid în funcția de președinte al Curții Constituționale

missing
19 august 2019, ora 16:27

Președintele țării Igor Dodon a venit și el cu un comentariu despre alegerea lui Vladimir Țurcan în funcția de președinte al Curții Constituționale (CCM). Șeful statului a spus că-i apreciază calitățile profesionale ale noul președinte al CCM.

„În legătură cu alegerea președintelui Curții Constituționale, consider că cea mai corectă și mai cumpătată poziție a factorilor politici acum constă în abordarea neutră și imparțială a proceselor interne ale CC, fără preferințe sau animozități personale afișate public.

Deciziile și alegerile echipei de judecători ai Curții Constituționale sunt în afara sferei de influență și ingerință a politicului, doar în așa mod vom putea promova o reformă autentică a justiției, când judecătorii vor fi imuni politic și eficienți profesional.

Eu însumi, ca președinte al țării, am luat act de decizia CC, apreciez calitățile profesionale ale noului președinte al CC, Vladimir Țurcanu, și mizez pe activitatea cât mai onorabilă a Curții Constituționale”, a comentat Dodon.

Oficial, Igor Dodon și Vladimir Țurcan sunt foști colegi din Partidul Socialiștilor (PSRM), deoarece Dodon ca și cum a părăsit formațiunea politică, atunci când a ajuns președinte al țării; acesta a rămas însă „lider informal” al socialiștilor. La rândul său, Vladimir Țurcan a spus azi, după ce a fost ales președinte al CCM, că a cerut deja suspendarea calității de membru al PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram