Război în Ucraina, ziua 170: Explozii în regiunea Herson. Anunțul făcut de operatorul ucrainean de energie nucleară

social

/VIDEO/ Țurcan, din postura de președinte al CCM, despre numirea sa la Curte: „Nu contează însăși noțiunea de concurs...”

19 august 2019, ora 12:17
Distribuie:

Noul președinte al Curții Constituționale (CCM), Vladimir Țurcan, ales în această funcție cu ceva timp în urmă, nu vede o problemă că a fost numit în funcția de magistrat la CCM, în defavoarea candidaților aleși prin așa-zisul concurs organizat de Parlament. 

„Nu contează însăși noțiunea de concurs, contează cine a fost numit”, a spus Țurcan, menționând că legislația nu prevede ca Parlamentul să organizeze acest concurs și, respectiv, nu interzice numirea judecătorilor constituționali fără concurs.

Țurcan a mai spus că noua componență a CCM va fi apolitică: „Nu putem fi supuși la nicio forță politică, în capul mesei o să fie Constituția”, a mai spus noul președinte al CCM.

Cei șase noi judecători ai CCM au depus jurământul pe 16 august; aceștia sunt: Eduard Ababei și Serghei Țurcan au fost numiţi în funcţia de judecători constituţionali din partea Consiliului Superior al Magistraturii; Liuba Şova şi Nicolae Roşca, din partea Guvernului, iar Domnica Manole şi Vladimir Ţurcan, din partea Parlamentului.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram