În cazul morții omului de afaceri Iurii Luncașu, apropiat ex-liderului Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, a fost pornit un dosar penal pentru „omor intenționat”, susține Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne. 

„Niciuna dintre ipotezele posibile nu este exclusă. A fost intentat un dosar penal în baza articolului 145 al Codului penal (n.r. omor intenționat)”, a spus ministrul într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Sunt sigur că vom ajunge la finalitate. Este în gestionarea și a procuraturii, se mai fac și alte demersuri pentru a lărgi spectrul de probleme ce urmează a fi rezolvate”, a comentat șeful de la MAI.

„Tot felul de inepții care s-au aruncat în spațiul public precum că în spatele acestui deces s-ar afla actuala conducere a Republicii Moldova fac partea dintr-un scenariu bine pus la punct de către forțe ostile parcursului nostru civilizat, european, care au fost în mod democratic debarcați de la putere și iată că suferă”, a mai spus Năstase.

Primele informații despre acest caz, apărute acum o zi, relatau că omul de afaceri Iurii Luncașu s-ar fi împușcat pe 17 august pe traseul R-6, Ialoveni-Durlești.

Vezi și:

ZDG: Șoferul lui Iurii Luncașu este tatăl tânărului care în vara anului trecut l-a omorât pe fiul lui Anatol Țăranu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!