Igor Himici este noul deputat al fracțiunii Partidului Șor. Comisa Electorală Centrală a validat astăzi mandatul. Acesta va ocupa fotoliul eliberat de către Maria Albot, care și-a dat demisia din Parlament. Himici își va începe munca în Legislativ după ce mandatul său de deputat va fi validat și de Curtea Constituțională.

Membrii CEC au precizat că următorii doi candidați, care au fost pe lista Partidului Șor la alegerile parlamentare din februarie, Inga Vinnik și Vitalii Cușnir au refuzat mandatele de deputat.

Igor Himici este jurist de profesie, dar este și artist emerit al R. Moldova, potrivit datelor completate pentru CEC înainte de alegerile parlamentare din februarie. În declarația de venit pentru anul 2018, Himici nu a indicat vreun post de muncă care să fie remunerat, menționând doar că soția sa este angajată la „Avia Invest”, firmă care gestionează Aeroportul din Chișinău.

Amintim că deputata Partidului Șor, Maria Albot și-a depus mandatul pe 31 iulie. Vedeți mai jos cum și-a motivat aceasta decizia.

ULTIMA ORĂ! Încă un deputat renunță la mandat

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!