/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ambasadorul R. Moldova la Moscova, chemat să dea explicații la Chișinău. Ce a stârnit supărarea Maiei Sandu

21 august 2019, ora 13:15

Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă va fi chemat la Chișinău pentru a da explicații despre cum a fost organizată vizita ministrului rus al Apărării în R. Moldova, fără a fi respectate toate normele legale și fără a fi anunțat Guvernul.

Șefa Cabinetului de miniștri, Maia Sandu, l-a atenționat la ședința de astăzi pe ministrul Apărării, Pavel Voicu, că întâlnirea cu omologul său rus nu va fi una oficială, ci privată.

„Domnul Șoigu poate să viziteze R. Moldova în calitate de persoană privată, dar întâlnirea dvs nu poartă un caracter oficial și nu pot fi semnate niciun fel de acorduri. Pe viitor, dacă vreți să invitați oaspeți în R. Moldova,  aceste invitații trebuie făcute conform legii, Guvernul să fie notificat din timp în scris, să fie stabilită agenda și asigurat protocolul. Neîndeplinirea acestor proceduri fac vizita dl Șoigu neoficială”, a explicat Maia Sandu.

Prim-ministra i-a cerut ministrului Afacerilor Externe Nicu Popescu să-l cheme la Chișinău, pentru consultări, pe ambasadorul R. Moldova în Rusia, Andrei Neguța, pentru a explica situația.

Amintim că, la finele lunii iulie, ministrul Apărării, Pavel Voicu, a avut o întrevedere la Moscova cu omologul său rus, Serghei Șoigu și l-a invitat pe oficial să vină la Chișinău pe 24 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram