După ce au anunțat că au inițiat urmărirea penală în privința unor angajați ai Agenției Proprietății Publice, care ar fi admis privatizarea la prețuri derizorii a fostei cantine a Guvernului și aproape două mii de metri pătrați din „Casa Presei”, procurorii au aplicat sechestru pe aceste bunuri.

Pe 25 IULIE, oamenii legii au obținut mandat judecătoresc pentru aplicarea sechestrului, scrie Rise Moldova, jurnaliștii cărora au scris investigația care a scos în vileag schema dubioasă de vânzare a bunurilor statului la prețuri mici.

Între timp, cumpărătorii imobilelor au reușit să treacă bunurile în proprietatea altor firme. Pe 21 iunie, „Construct Deluxe SRL, firma care a preluat de la stat fosta Cantină a Guvernului, a devenit proprietatea firmei românești „AECM Trade Group” SRL. Conform Registrului Comerțului din România, compania a fost înregistrată în aprilie 2019 în comuna Tânşa, judeţul Iaşi, și îl are unic asociat pe Serghei Adam din Republica Moldova.

„Eu sunt proprietar la mai multe firme. Hai să facem în felul următor – mă eliberez de la discuţii şi revin cu un apel”, le-a spus acesta jurnaliștilor, după care nu a mai răspuns la telefon și nici nu a revenit..

Tot la „AECM Trade Group” a ajuns și firma „Construct Elegant” SRL, care a privatizat o parte din „Casa Presei”.

Pe 24 iunie, Sergiu Glinca, fondatorul și administratorul „Quantum Imobil” – firmă care a privatizat și ea o parte din „Casa Presei”, și-a vindut afacerea. Noul proprietar a devenit Constantin Hîncota, care mai deţine şi alte companii din domeniul construcţiilor.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!