/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Reacția „Moldatsa” la incidentul aviatic care s-a produs în iunie și a fost trecut sub tăcere

missing
26 august 2019, ora 09:25

Întreprinderea „Moldatsa” a venit cu o reacție după ce presa a scris despre un incident aviatic care s-a produs pe 23 iunie și care a fost trecut sub tăcere de autorități, fiind dezvăluit recent de câțiva angajați ai „Moldatsa”. O sursă din cadrul instituției a povestit pentru TV8, sub anonimat, detalii despre acest incident, iar un alt angajat al întreprinderii Eugen Sajin a scris pe Facebook despre problemele care există la „Moldatsa”, din cauza cărora există riscuri majore pentru dirijarea zborurilor în spațiul aerian al R. Moldova.

Ieri, compania „Moldatsa” a emis un comunicat de presă prin care confirmă producerea incidentului aviatic din 23 iunie, dar îl învinuiește pe Eugen Sajin de manipulare, provocare și denigrare a imaginii instituției.

„Eugen Sajin la moment se află într-un litigiu cu Î.S. „Moldatsa”, pentru încălcarea procedurilor de navigație aeriană și obligațiunilor sale de serviciu, decizie definitivă a Curții de Apel Chișinău. Iar informațiile publicate pe rețelele de socializare și preluate de mass-media, sunt niște manipulări a unui eveniment aeronautic care nu a pus în pericol siguranța zborului. Totodată, colectivul de controlori de trafic aerian și sindicatul Î.S. „Moldatsa”, condamnă acțiunile de manipulare și denigrare a imaginii întreprinderii și asigură pasagerii despre furnizarea serviciilor de navigație aeriană în condiții de siguranță”, se spune în comunicat.

„Moldatsa” informează că a prezentat Raportul de investigație și Planul de măsuri corective către Autoritatea Aeronautică Civilă și au fost întreprinse toate măsurile de prevenire a unor evenimente aeronautice similare, despre care controlorii de trafic aerian au fost înștiințați contra semnătură.

Anterior și Autoritatea Aeronautică Civilă a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că a aflat despre incident prin sistemul de raportare voluntar de pe site-ul instituției și a cerut un raport de la „Moldatsa” pe acest caz, pe care l-a primit și urmează să-l examineze.

Citiți mai jos detalii despre incidentul aviatic care s-a produs în R. Moldova pe 23 iunie, care a pus în pericol viața a 140 de persoane aflate la bordul unui avion al companiei „Air Moldova”.

GRAV! În R. Moldova era cât pe ce să se producă o catastrofă aviatică. Autoritățile tac

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram