După concursul anunțat pe 9 august de Consiliul Superior al Procurorilor pentru ocuparea funcției de procuror general, nicio persoană nu și-a depus dosarul. Șefa CSP, Angela Motuzoc, a precizat astăzi că nu a fost înregistrată deocamdată nicio cerere.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este data de 9 septembrie. În cazul în care nu vor fi pretendenți, concursul va fi prelungit.

Întrebată de jurnaliști dacă CSP nu va renunța la organizarea concursului, ținând cont de faptul că actuala Guvernare intenționează să modifice Legea Procuraturiii, Motuzoc a răspuns: „Dacă Legislativul va considera că modifică legea la acest capitol, ne vom conforma”.

Ieri, au fost prezentate prevederile care se conțin în reforma justiției, anunțată de actuala guvernare. Se propune ca o comisie specială, formată de Ministerul Justiției, să propună candidații pentru funcția de procuror general, care să fie ulterior înaintați Consiliului Superior al Procurorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!