Deputatul Alexandru Slusari, care a publicat azi-dimineață un răspuns de la Procuratura Anticorupție (PA), în care se menționează că ex-liderul Partidului Democrat (PD) Vlad Plahotniuc este cercetat penal de procurorii anticorupție, spune că ancheta vizează o tranzacție dintre fostul președinte al PD și omul de afaceri Veaceslav Platon, aflat acum în detenție la Penitenciarul nr. 13.

„Acesta este răspunsul la demersul meu cu care m-am adresat câteva săptămâni în urmă, despre tranzacția obscură care a avut loc cu mai multe active bancare și a companiilor de asigurări în 2011, când oficial Plahotniuc a vândut acțiunile de la Victoriabank și alte companii, dar neoficial, de la BEM și ASITO, lui Platon. Valoarea tranzacției era de 80 de milioane de dolari. O parte din banii aceștia au fost transferați de la o companie offshore la altă companie offshore a lui Plahotniuc, care figurează în raportul Kroll. Din câte am înțeles, aceasta a fost solicitarea lui Plahotniuc pentru a evita impozitele”, a comentat Alexandru Slusari, solicitat de reporterul TV8 Sergiu Niculiță.

În răspunsul oferit de PA lui Slusari se menționează că în acest dosar Plahotniuc este cercetat penal sub aspectul infracțiunii de constituire a unui grup criminal, șantaj, înșelăciune și spălare de bani.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!