/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Procuratura explică de ce nu a pornit dosar penal în baza denunțului PDM

missing
04 septembrie 2019, ora 10:08

Denunțul democraților prin care s-a cerut pornirea urmăririi penale pentru uzurparea puterii în stat de către membrii actualei guvernări nu corespunde cerințelor de procedură penală, susțin reprezentanții Procuraturii Generale într-un comunicat emis presei. Procurorii acuză democrații că distorsionează informația.

Denunţul nu cuprinde elementele obligatorii precum numele, prenumele, calitatea şi domiciliul petiţionarilor, adică ale celor 21 de deputați care l-au semnat.

„Nu conține preavizul cu privire la avertizarea denunțătorului de răspunderea pe care o poartă în cazul în care denunţul este intenţionat calomnios. Din conținutul denunțului nu rezultă care ar fi consecința prejudiciabilă a faptei pretins infracționale – element indispensabil pentru a proba existența bănuielii rezonabile de săvârșire a infracțiunii și a decide pornirea urmăririi penale”, a enumerat Procuratura.

Deputații democrați au fost informați că pot să depună un denunț în scris, care să corespundă cerințelor Codului de procedură penală sau să se prezinte la Procuratură, pentru a face denunţ verbal.

„Procuratura consideră distorsionată poziţia PDM enunţată în comunicatul de presă şi asigură societatea că va da curs examinării oricăror denunţuri despre comiterea sau pregătirea de comitere a infracţiunilor în cazul conformării şi corespunderii conţinutului acestora formei şi rigorilor stabilite în Codul de procedură penală”, se mai spune în comunicatul Procuraturii Generale.

Partidul Democrat s-a plâns că Procuratura refuză să pornească urmărirea penală pentru uzurparea puterii, deoarece ar fi „influenţată politic de guvernarea hibridă PSRM-ACUM”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram