Prim-ministra Maia Sandu declară că, potrivit informațiilor pe care le deține, deciziile abuzive în privința expulzării celor șapte profesori turci au fost luate de fosta conducere a Serviciului de Informații și Securitate (SIS), în persoana lui Vasile Botnari, ex-șeful SIS, și Alexandru Baltaga, ex-șef-adjunct al SIS. Premierul declară că materialele privind aceste decizii abuzive au fost expediate către Procuratura mun. Chișinău, doar că instituția nu ar fi interesată să le investigheze.

„Există suspiciuni că acolo procurorii nu sunt suficient de interesați să cerceteze acest caz cu toată seriozitatea”, a spus Maia Sandu, în debutul ședinței de la Guvern.

„Este deschis un dosar penal. Dosarul se află la procuratura Chișinău, dar este important că acum Procuratura să-și facă treaba”, a spus premierul.

Premierul a făcut apel către cei din conducerea Procuraturii mun. Chișinău și către Procuratura Generală, să investigheze acest caz și, la momentul potrivit, să facă publice detalii despre acest abuz.

Șeful Procuraturii Chișinău, Ștefan Șaptefraț, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție la acest subiect.

Pe 6 septembrie se face un an de la expulzarea celor șapte profesori turci.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!