Marea Britanie nu va impune interdicții de circulație liberă pentru cetățenii statelor UE imediat după producerea Brexit-ului. Guvernul britanic s-a răzgândit și va oferi imigranților din UE permisul de ședere pe teritoriul țării pentru o perioadă de trei ani, după ieșirea din Uniune, scrie Mediafax.ro

După declarația recentă a ministrei de Interne a Marii Britani Priti Patel precum că libera circulație se va încheia pe 31 octombrie, organizaţia care îi reprezintă pe imigranţii din ţări UE aflaţi în Marea Britanie, The3million, a avertizat că o astfel de măsură ar genera “discriminare”.

Potrivit sursei citate, Guvernul de la Londra a fost nevoit să renunţe la această abordare în contextul avertismentelor că planul ar putea fi contestat în justiţie de unii dintre milioanele de imigranţi UE.

Potrivit unui mecanism de reglementare a şederii temporare, cetăţenii UE care ajung în Marea Britanie până la finalul lui 2020 vor putea rămâne în această ţară până în decembrie 2023, notează sursa citată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!