/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Întreprinderea „Tutun CTC” va fi întoarsă statului. Compania care a privatizat-o își vrea banii înapoi

missing
07 septembrie 2019, ora 07:45

Comisia parlamentară de anchetă care investighează cele mai importante procese de privatizare și-a oprit cercetările în cazul întreprinderii „Tutun CTC”, anunță deputatul Igor Munteanu. Întreprinderea va reveni în proprietatea statului, deoarece agentul economic care a privatizat-o refuză să o mai gestioneze și își cere banii înapoi pe care i-a plătit statului în ianuarie 2019, la privatizare.

„Am oprit lucrul consultanților noștri, pentru că am primit o scrisoare din partea proprietarului, compania „Le Bridge”, care a privatizat, precum că ar dori să rezilieze unilateral contractul cu statul, să-și întoarcă banii pe care i-a investit la acea vreme și nu are nicio pretenție față de stat”, a precizat Munteanu în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Întrebat dacă statul va găsi 168 de milioane de lei să le întoarcă companiei „Le Bridge”, deputatul a spus că autoritățile competente vor rezolva problema.

„Soluția va fi anunțată în curând de Ministerul Economiei, ce face mai departe”, a adăugat Munteanu.

Amintim că, pe 11 ianuarie 2019, statul a semnat contractul de vânzare a celor 90,81% din acțiunile pe care le avea în cadrul întreprinderii „Tutun CTC”. Proprietar a ajuns compania. „LE BRIDGE CORPORATION LIMITED”, care activează în Zona Economică Liberă Chișinău. Agenția Proprietății Publice anunța atunci că întreprinderea de stat a fost vândută cu 167,7 milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram