/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

OSCE vrea să ajute la evaluarea tehnică a stării depozitelor cu muniții de la Cobasna

missing
10 septembrie 2019, ora 12:59

OSCE ar putea oferi suport Republicii Moldova pentru evaluarea tehnică a depozitului de muniții de la Cobasna. Subiectul a fost discutat de Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova și șeful statului Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi.

De asemenea, cei doi a vorbit despre întrunirea în luna octombrie a participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”: „Am examinat perspectivele de realizare a „tacticii pașilor mici” și a măsurilor pentru consolidarea încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului, până la finele anului curent”.

Depozitul de muniții de la Cobasna a fost creat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Nu se cunoaște cantitatea exactă a munițiilor care se află acolo, aceasta ar depăși 20 de mii de tone.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram