Patru persoane, printre care un fost poliţist şi un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliţie Cahul, au fost reţinute, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii Centrului Național Anticorupție (CNA), filiala Sud, şi oficiul Sud al Procuraturii Anticorupţie. Cei patru sunt suspectaţi că ar fi încercat să influențeze decizia finală într-un dosar penal, pornit pentru trafic de droguri, informează serviciul de presă al CNA. 

Cei patru ar fi cerut 5 000 de euro de la o persoană, susţinând că ar avea influenţă asupra anchetatorului şi procurorului, care conduce urmărirea penală, şi că-i poate determina pe ambii să adopte o soluţie favorabilă pe caz.

În final, suma de 5000 de euro a fost redusă la 2000 de euro, banii find transmişi în două tranşe, sub controlul CNA.

Cei patru bănuiți sunt cercetați pentru trafic de influență. Acestea au fost reţinute şi escortate pentru audieri la sediul DGT Sud a CNA.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!