Organizația OccupyGuguță a protestat ieri la stadionul „Zimbru” în timpul meciului Moldova-Turcia. Membrii asociației au afișat un banner prin care au cerut întoarcerea profesorilor turci, expulzați anul trecut din Republica Moldova. Protestul a încetat după ce a intervenit paza. 

Pe bannerul afișat în timpul meciului scria în limba turcă: „Erdogan – întoarce-ne profesorii înapoi”. Ulterior, deputatul blocului ACUM Dumitru Alaiba a venit cu detalii pe Facebook.

„Peste doar câteva minute oamenii au fost bruscați de așa-zisa securitate și „paza particulară”. Bannerul li s-a smuls din mână, în cele mai bune tradiții ale unei dictaturi. Eu cred că unii oameni încă nu au acceptat ideea că trăim într-o țară liberă cu oameni, drepturile și libertatea cărora trebuie respectate”, a scris alesul poporului.

De partea cealaltă, ofițerul de securitate al Federației Moldovenești de Fotbal, Veaceslav Samarschi, a declarat că: „Noi suntem obligați de cerințele UEFA și FIFA să nu tolerăm astfel de cazuri. Bannerul conține un mesaj politic”, a spus ofițerul.


Ulterior, bannerul a fost returnat membrilor organizației de către ofițerul de securitate.

Naționala Moldovei de fotbal a suferit ieri înfrângere în meciul cu Turcia pentru calificările la Cupa Europeană 2020. Scorul final fiind 4-0.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!