După ce investitorul care a privatizat întreprinderea „Tutun CTC” a anunțat statul că vrea să restituie compania și să-și recupereze banii, autoritățile au căutat soluții pentru a rezilia contractul semnat la începutul anului curent.

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă care investighează privatizările dubioase, Igor Munteanu, declară că problema a fost rezolvată.

„Am discutat cu Ministerul Economiei și am găsit o soluție pentru a ieși din această situație, printr-o înțelegere cu „Le Bridge”, dar formatul pe care îl vom folosi va fi transparent și legal, astfel încât interesele statului să fie protejate în această tranziție de administrație”, a spus Munteanu în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, fără a oferi alte detalii.

Pentru ca „Tutun CTC” să revină în proprietatea statului, trebuie să fie alocate cel puțin 167 de milioane de lei pe care investitorul le-a plătit în ianuarie 2019 când a privatizat întreprinderea.

Compania „Le Bridge Corporation Limited” a cedat recent și cota parte de 25% pe care o avea  în capitalul social al firmei „Gările Auto Moderne”, care a luat în concesiune toate gările și stațiile auto de pe teritoriul R. Moldova.

Un investitor străin nu mai vrea afaceri cu statul? După „Tutun CTC”, a renunțat și la „Gările Auto”

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!