Război în Ucraina, ziua 171: Cinci morți în bombardamentul de la Donețk. Apelul autorităților din Energodar

politic

Igor Dodon povestește cum s-a făcut fratele său partener de afaceri cu Igor Ceaika

12 septembrie 2019, ora 08:10
Distribuie:

Președintele Igor Dodon neagă că fratele său ar gestiona în Federația Rusă afaceri care de fapt i-ar aparține lui și povestește cum a ajuns Alexandru Dodon să fie aliat în business cu fiul procurorului general de la Moscova, Igor Ceaika.

Potrivit șefului statului, fratele său a fost inițial un simplu angajat într-o companie care aparține lui Ceaika și se ocupa de livrări de mărfuri spre China. „În acest fel a ajuns și  activează acolo, la fel cum activează cumnatul meu de 15 ani în Rusia și alți 500 de mii de moldoveni sau mai mulți plecați la muncă în Rusia”, a comentat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate la „Jurnal TV”.

Întrebat dacă afacerile cu Ceaika îi aparțin, fratele său fiind doar o persoană de încredere care le gestionează, așa cum a declarat anterior Renato Usatîi, șeful statului a spus că nu vrea să comenteze „declarațiile cu iz politic ale unora care vor să devină oponenți politici”.

Recent s-a aflat că Alexandru Dodon s-a aliat cu Igor Ciaka, fiul procurorului general al Rusiei, într-o nouă afacere în domeniul colectării deșeurilor. Compania a fost înregistrată pe 30 august la Moscova. Alexandru Dodon deține 10% din capitalul social al firmei. Ciaika are 40%, iar cealaltă jumătate aparține omului de afaceri Alexandru Ponomariov.

Anterior, Alexandru Dodon a obținut o cotă parte și în compania de construcție „Arhplei Development”, deținută de aceeași doi parteneri ruși Igor Ciaika și Alexandru Ponomareov.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram