Președintele Igor Dodon neagă că fratele său ar gestiona în Federația Rusă afaceri care de fapt i-ar aparține lui și povestește cum a ajuns Alexandru Dodon să fie aliat în business cu fiul procurorului general de la Moscova, Igor Ceaika.

Potrivit șefului statului, fratele său a fost inițial un simplu angajat într-o companie care aparține lui Ceaika și se ocupa de livrări de mărfuri spre China. „În acest fel a ajuns și  activează acolo, la fel cum activează cumnatul meu de 15 ani în Rusia și alți 500 de mii de moldoveni sau mai mulți plecați la muncă în Rusia”, a comentat Igor Dodon în cadrul unei emisiuni televizate la „Jurnal TV”.

Întrebat dacă afacerile cu Ceaika îi aparțin, fratele său fiind doar o persoană de încredere care le gestionează, așa cum a declarat anterior Renato Usatîi, șeful statului a spus că nu vrea să comenteze „declarațiile cu iz politic ale unora care vor să devină oponenți politici”.

Recent s-a aflat că Alexandru Dodon s-a aliat cu Igor Ciaka, fiul procurorului general al Rusiei, într-o nouă afacere în domeniul colectării deșeurilor. Compania a fost înregistrată pe 30 august la Moscova. Alexandru Dodon deține 10% din capitalul social al firmei. Ciaika are 40%, iar cealaltă jumătate aparține omului de afaceri Alexandru Ponomariov.

Anterior, Alexandru Dodon a obținut o cotă parte și în compania de construcție „Arhplei Development”, deținută de aceeași doi parteneri ruși Igor Ciaika și Alexandru Ponomareov.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!