UPDATE: Membrii Cabinetului de Miniștiri au avizat modificările legislative privind desemnarea procurorului general. Proiectul urmează să ajungă pe masa deputaților pentru a fi aprobat. 

Anterior, președintele Igor Dodon a spus că proiectul de modificare a acestei legi ar putea fi discutat în plenul Parlamentului deja săptămâna viitoare.

ORA 12.17: Proiectul de modificare a Legii procuraturii a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de azi a Guvernului. 

„Oamenii vor ca toți hoții să fie pedepsiți și noi vrem să transmitem un mesaj clar: că hoția se pedepsește în Republica Moldova”, a declarat premierul Maia Sandu, în debutul ședinței Guvernului.

Prim-ministra spune că nu are încredere în concursul organizat de Consiliul Superior al Procurorilor: „Nu avem încredere în această procedură. Noi venim cu o inițiativă nouă”, a mai spus Sandu.

Procedura de înregistrare a dosarelor pentru funcția de procuror general în cadrul concursului organizat de CSP s-a încheiat pe data de 10 septembrie. În concurs s-au înscris șapte candidați.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!